Mitä hienoa on siinä, että juo itsensä känniin ja örveltää pitkin poikin? Aamulla herätessä on sitten kauhea krapula, päätä särkee ja muutenkin ihan paska olo. Omistaan eikä muiden tekemisistä ei ole mitään mielikuvaa, ei niin mitään. Sitä vaan miettii mahtoiko kenties panna jotakuta tai tehdä jotain muuta hölmöä. Myöhemmin nolostuttaa ja olisi valmis vajoamaan maan alle kun kaverit selittävät mitä kaikkea kännissä hommasit. Juuri silloin sopisi kysyä ''kuka käski juoda?'' Monet ihmiset eivät ota lainkaan opikseen vaan ryyppäävät aamusta iltaan joka viikonloppu tai pahimmassa tapauksessa joka päivä!
Vaikkapa näin:

''On todella ärsyttävää kuunnella kun paras kaveri selostaa maanantaina koulussa kuinka veti kielareita yhden rinnakaisluokan pojan kanssa oman poikaystävänsä silmien alla, ja tällä pusukaverilla oli kaiken lisäksi myös oma tyttöystävä! Kaveri kertoo häpevänsä silmät päästään eikä kehtaa enää näyttäytyä pusukaverilleen, etenkään tämän tyttöystävälle, joka on myös todennäköisesti jo kuullut heidän hellästä hetkestään, kaikkein eniten hän sanoo kuitenkin häpeävänsä oman poikaystävänsä edessä.
Ajattelet koko selonteon ajan, että omapa on ongelmansa kun meni juomaan itsensä sellaiseen räkäkänniin ettei ollut selvillä ympäröivästä maailmasta! Tätä et kuitenkaan sano bestiksellesi vaan nyökyttelet  ymmärtäväisesti ja sanot syyn olevan osaksi myös bestiksen poikaystävän, koska tämä ei ollut tullut vetämään tyttöystäväänsä irti toisen pojan kynsistä, tai pikemminkin suusta.
Vai oliko poikaystävälläkin kenties mennyt vähän juomiset yli rajojen, vaiko oliko tälläkin jotain muuta seuraa illan ajaksi? Et kuitenkaan vaivaa asialla sen enempää päätäsi, vaan laitat kaiken viinan piikkiin, sillä eihän asialle mitään voi tehdä jotain jos se kerran on oma vika.
Lupaudut auttamaan bestistä pääsemään jutun yli, vaikka oletkin salaa sitä mieltä, että kaveri saisi itse selvittää oman mokansa vähentämällä juomistaan. Ottaisi edes kerrankin opikseen!''

Näin nyt ihan esimerkkinä vaikkei tämäkään mistään pahimmasta päästä ollut. Alkoholin juonnin aiheuttamia nuorten suhdesotkuja.
Pahimmissa tapauksissa nuoret tai aikuiset loukkaavat toisiaan, niin henkisesti kuin fyysisestikin, haukkuvat, sanovat pahasti, hakkaavat toisia, rikkovat paikkoja, ym.

Mitä hyötyä viinasta tai kännistä olosta on? Onko siitä enemmän hyötyä kuin haittaa? Mitä saat rahojesi vastineeksi jotka kulutat viinan ostoon?  Vähäinen alkoholin juonti esim. juhannuksena siideri tai pari ei viela tee juoppoa, mutta tietenkin raittius on hyväksi.Silloin muistat mitä illalla teit, toimit järkevästi, et tee heti ensimmäisenä sitä mitä tulisit koko loppuelämäsi ajan katumaan, aamulla herättyä ei ole huono olo, eikä kaikki raha uppoa juomiin. Kannataa siis kahdesti miettiä ennen kuin nostaa pullon huulilleen.